Uutisia 2014

Terveystarkastustuloksia

Pau (Marisla's Alessandria) kävi joulukuussa terveystarkastuksissa hienoin tuloksin.

Silmät olivat muuten terveet, mutta löydöksenä oli muutama ylimääräinen ripsi, polvet 0/0, lonkat A/A, kyynärät 0/0, selän nikamien epämuotoisuus VA0 (normaali), selän spondyloosi SP0 (puhdas) ja välimuotoinen lanne-ristinikama LTV0 (normaali).

Kiitos Heidille Paun viemisestä terveystarkkeihin!

Paulle on suunnitteilla pentue vuodelle 2015-2016 yhteistyössä Paun omistajan Heidin kanssa.

__________________________________________________________________________________________________

Helsinki Winner 2014 ja Voittaja 2014, 5.-6.12.

Helsinki Winneriin oli ilmoitettu meidän tiimistä Gimma (Marisla's Amantea), Pau (M Alessandria), Inna (M Bellezza), Lenni (M Bagliore) ja Lumo (Lex Murphy Let's Get It On). Gimma oli upeasti vastakkaisen sukupuolen paras saaden cacibin ja Helsinki Winner 2014 tittelin, Pau oli paras narttu 3, Inna oli VAL-ERI4, Lenni VAL-EH4 ja Lumo JUN-EH4. Kasvattajaluokassa mukana olivat Gimma, Pau, Inna ja Lenni, ja olimme toisena KP:n kera. Tuomarina oli Saija Juutilainen.
Onnea Pasi ja Jorma!

Näyttelyn jälkeen juhlimme Marikan luona elokuisia Maailman Voittaja tuloksia ja Helsinki Winnerin upeaa päivää. Kiitos upeasta päivästä ja illasta Marika ja Teppo sekä Pasi, Heidi ja Jasmine!

Voittaja näyttelyssä oli mukana Gimma ja Lumo. Gimma oli paras narttu 2 saaden cacibin ja Lumo oli JUN-ERI3. Tuomarina oli Åge Gjetnes Norjasta.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Fiia on poissa

R.I.P Fiia (Canmoy's Sosiety Gal) 2.9.2004- 2.12.2014.

Minä huokaisen ilmaan kaipauksen..
Minä käperryn peittooni peittäen polttavan ikävän..
Minä huudan, mutta silti vaikenen..
Hetken on vaikeaa, koska kaipaus vie minusta kaiken voiman..

Kunnes aurinko nousee ja pimeys väistyy..
Tunnen läsnäolosi ja lämpösi..
Elän taas.. hetken kerrallaan..
elämä katsoo minua kauneuden silmin..
olet siellä jossain..
vaikka en voi sinua nähdä,
tunnen sinut lähelläni..
sydämessäni,
hohtavana kosketuksena kasvoillani....


Hyvää matkaa rakas Fiia, meillä on sinua niin ikävä.
Et ole yksin, Isla on sinua siellä vastassa.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Terveystarkastustuloksia

Nyt on ensimmäinen Marisla's kasvatti kuvattu luuston osalta, kun Inna (Marisla's Bellezza) kävi marraskuussa lonkka-, kyynär- ja selkäkuvissa mukavin tuloksin.

Lonkat B/B, kyynärät 0/0, selän nikamien epämuotoisuus VA0 (normaali), selän spondyloosi SP0 (puhdas) ja välimuotoinen lanne-ristinikama LTV0 (normaali).

Kiitos Marikalle Innan käyttämisestä luustokuvissa!
_______________________________________________________________________________________________________

Jyväskylä KV 8.11.

Jyväskylän kansainvälisessä näyttelyssä Lumo (Lex Murphy Let's Get It On) oli hienosti VSP ja sai toisen SERTinsä! Tuomarina oli Tino Pehar Kroatiasta.

_______________________________________________________________________________________________

Hailuodon maastojuoksukisat 18.10

Kisakauden viimeisissä kisoissa Hailuodossa Inna (Marisla's Bellezza) oli toinen pisteillä 448 jääden harmittavasti kaksi pistettä vaille sertistä.

____________________________________________________________________________________________________

Harstad, Norja 5.10.

Gimma (Marisla's Amantea) Norjan Harstadissa kansainvälisessä näyttelyssä hienosti ROP, SERT ja CACIB --> Norjan ja Pohjoismaiden muotovalio!!
Päivän päätteeksi Gimma voitti vielä ryhmänsä! Upeaa näin harvinaiselle rodulle!! Rotu- ja ryhmätuomarina oli Svein Helgesen Norjasta.
Kiitos Pasille Gimman näyttelyttämisestä ja paljon onnea!

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Laumanjohtaja on poissa

R.I.P Isla (Are But Not's Eternal Embrace) 3.2.2006-15.9.2014

Rakkaista rakkain Isla on poissa.
Suureksi suruksemme Isla joutui lähtemään luotamme aivan liian varhain. Islalta löytyi vatsaontelossa valtavan suuri kasvain, jonka vuoksi Islaa ei voitu enää pelastaa.

Ei tule koskaan toista sinun kaltaistasi. Emme unohda sinua koskaan. Lepää rauhassa rakas Isla.

Nousit vain laivaan hopeiseen,
joka seilasi meren taakse taivaaseen.
Ja siellä taivaan satamassa,
maassa niin ihanassa,
kuljet tähtipolkua,
kuulet lintujen laulua.

Ja kun taivaalta tähtenä katselet meitä,
ja silmissämme näet kyyneleitä,
silloin kerrot: Olen olemassa,
olen tässä, olen rakkaitteni sydämissä.
Pysyn aina lähellänne,
olen aina ystävänne.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kalakukkomaastot, Nilsiä 13.9.

Perinteisissä kotikisoissamme Nilsiässä Vito (Marisla's Andrano) oli toinen pisteillä 405 ja Lenni (M Bagliore) oli neljäs 80 pisteellä.

Kisojen päätyttyä Lumo (Lex Murphy Let's Get It On) pääsi päivän viimeisenä koirana juoksemaan koko kisaradan läpi ja meno näytti todella lupaavalta! Jäämme odottamaan innolla ensikesän kisoja Lumon kanssa.

_____________________________________________________________________________________________________

Överkalix, Ruotsi 24.8.

Ruotsissa Överkalixin kansallisessa näyttelyssä Gimma (Marisla's Amantea) hienosti ROP ja SERT --> Ruotsin muotovalio!!!! Tuomarina Ganami Kertes Agnes Israelista. Paljon onnea Pasi ja Jorma!

____________________________________________________________________________________________________

Suomen maastomestaruus kisat 23.8.

Mikkelin SMM maastoissa Vito (Marisla's Andrano) oli neljäntenä pisteillä 428 ja Lenni (M Bagliore) viidentenä 137 pisteellä. Vito oli samalla parhaiten juossut uros.

Kiitos mukavasta päivästä ja ihanasta piknikistä Inka, Maria, Elli ja Johanna!

_________________________________________________________________________________________________________

World Winner Dog Show 9.8.

Lauantaina 9.8. olimme Maailman Voittaja -näyttelyssä Helsingissä, johon oli ilmoitettu 46 cirnecoa. Tuomarina oli italialainen Adriana Griffa. Minun kasvattejani oli ilmoitettu kolme ja kaikki menestyivät todella upeasti!  En pienessä mielessänikään uskaltanut uneksia mistään tälläisestä.

Pieni ja kaunis Pau (Marisla's Alessandria) voitti valioluokan ja oli rotunsa paras cacibin kera ja Maailman Voittaja 2014!!!! Siskonsa Gimma (M Amantea) oli valioluokan toinen. Inna (M Bellezza) voitti avoimen luokan ja sai viimeisen muotovalion arvoon tarvittavan sertinsä sekä sai vara cacibin. Onkohan hienompaa paikkaa valioitua kuin Maailman Voittaja -näyttely? Lumo (Lex Murphy Let's Get It On) oli junioriluokan neljäs. Lucky (Lucky Del Borgo Di Pratica Anharbn) valioluokasta erinomainen. Päivän päätteeksi tuomari valitsi meidän kasvattajaryhmän rotunsa parhaaksi viidestä kasvattajaryhmästä!!!

Kerrassaan mahtava päivä!!! Paljon onnea Heidi, Marika, Pasi ja Jorma sekä muille menestyneille! Kiitos rakkaat ystävät ihanasta päivästä ja onnitteluista!!

WW-14 Pau © Senja Mäkinen

Pau ROP ja Hadranensis Toto' VSP © Iosono

Pau © Iosono

Gimma © Iosono

Inna © Jarkko Pulkkinen

Lumo © Iosono

ROP kasvattajaryhmä © Pasi Raak

ROP kasvattajaryhmä © Marisla's

Inna MVA © Marika Aalto

____________________________________________________________________________________________

World Winner Club Show 7.8.

Torstaina 7.8. oli cirnecoiden rotukerhon Club Show, johon oli ilmoittettu 53 cirnecoa. Tuomarina toimi italialainen kasvattaja Vincenzo Todaro (kennel Monte Erice). Upea päivä upeassa säässä.
Kasvattini Pau (Marisla's Alessandria) voitti nartut jo toistamiseen Club Show:ssa ollen rotunsa paras ja BIS-2!!! Lisäksi Pau valittiin kilpailemaan kauneimmasta päästä. Lumo (Lex Murphy Let's Get It On) voitti junioriluokan ja ollen lopuksi VSP-juniori velipojan voittaessa. Lumo pääsi myös kilpailemaan päivän parhaista liikkeistä ja kauneimmasta päästä. Gimma (M Amantea) oli käyttöluokan neljäs. Uroksissa Lucky (Lucky Del Borgo Di Pratica Anharbn) ja Lenni (M Bagliore) valioluokasta erinomainen. Parikilpailussa Lumo ja veljensä Kiro (Lex Murphy Fierce N Furious) olivat BIS-3 pari! Luckyn jälkeläisryhmä oli BIS-1!
Kiitos mukavasta päivästä kaikille cirneco ihmisille koirineen!

Pau BIS-2 © Riina Lummekari

Pau ROP © Iosono

Pau © Iosono

Gimma © Iosono

Lumo © Iosono

Lumo © Iosono

Lenni © Iosono

Kasvattajaryhmä © Riina Lummekari

________________________________________________________________________

Savo Show 1.-3.8.

Kävimme Kuopion kv näyttelyssä perjantaina 1.8. ja lauantaina 2.8. Lennin (Marisla's Bagliore) ja Lumon (Lex Murphy Let's Get It On) kanssa mukavin tuloksin.
Perjantaina Lenni ROP, SERT, ja CACIB. Lennistä tuli näin ollen Marisla's kennelin kolmas muotovalio. Lumo VSP ja SERT. Tuomarina Anne Indergaard Norjasta.
Lauantaina Lenni jälleen ROP ja CACIB. Lumo eri ja ROP-juniori. Tuomarina Freddie Klindrup Tanskasta. Päivän päätteeksi Harri Lehkonen valitsi Lumon 150:stä ROP-juniori koirasta upeasti BIS-3 junioriksi!!

__________________________________________________________________________________________________________________________________

Jyväskylän maastojuoksukisat 26.7.

Helteisessä Jyväskylässä kisasi kolme Marisla's kasvattia. Tukahduttavan sään vuoksi kisoissa juostiin vain alkuerät.

Ensimmäiseksi tuli Pau (M Alessandria) saaden viimeisen käyttövalionarvoon tarvittavan sertin pisteillä 250. Vito (M Andrano) juoksi toiseksi 181 pisteellä ja Lenni (M Bagliore) kolmanneksi pisteillä 161.

Onnittelut Heidille Paun käyttövalioarvosta!
__________________________________________________________________________________________________________

Ristiina KR 19.7.

Pyörähdettiin pitkän näyttelytauon jälkeen Ristiinan koiranäyttelyssä. Sen kummempaa menestystä ei tullut, mutta päivä oli kiva ja lämmin. Kotimatkalla pysähdyttiin uimaan ja koiratkin pääsivät pulahtamaan järveen.

Näyttely oli Lumon (Lex Murphy Let's Get It On) ensimmäinen ja se sai JUN-ERI 1. Lenni (Marisla's Bagliore) oli AVO-ERI 1.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________-

Tampereen maastojuoksukisat 12.7.

Tampereen maastoissa Vito (Marisla's Andrano) juoksi seitsemänneksi pisteillä 419 ja Lenni yhdeksänneksi pisteillä 243.

__________________________________________________________________________________________________________

Kemin maastojuoksukisat 29.5.

Kemin maastoissa Vito (Marisla's Andrano) oli kolmas pisteillä 170 ja valitettavasti Lenni (M Bagliore) keskeytti juoksunsa kaverin käytyä sen päälle.

______________________________________________________________________________________________

Vaasan maastojuoksukisat 17.5.

Meidän juoksukauden ensimmäiset kisat juostiin Vaasan kupeessa Laihialla. Pojat Vito ja Lenni juoksivat ihan kelpo suoritukset, mutta valitettavasti sertit jäivät saamatta. Vito toisena (Marisla's Andrano) pisteillä  443 ja Lenni kolmantena (M Bagliore) 429 pisteellä.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

C-pennut syntyneet 3.5.

Isla (Are But Not's Eternal Embrace) synnytti neljä komeaa poikaa ja yhden kauniin tytön.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

Talvimaastot 9.3.

Inna (Marisla's Bellezza) osallistui tämän vuoden ensimmäisiin maastojuoksukisoihin Padasjoella. Inna pinkoi hienosti kolmanneksi 464 pisteellä, saaden ensimmäisen maastojuoksu sertinsä. Näin ollen B-pentueen maastojuoksusertitili on aukaistu. Paljon onnea Marika!

_____________________________________________________________________________________________

Liettua Vilna 8.-9.3.

Gimma (Marisla's Amantea) osallistui Vilnan kaksipäiväiseen KV-näyttelyyn hienoin tuloksin. 8.3. Gimma rotunsa paras, sert ja cacib. Näin ollen Gimmasta tuli Liettuan Voittaja 2014 ja Liettuan ja Baltian valio.
9.3. Gimma jälleen rotunsa paras, sert ja cacib. Hienon viikonlopun kruunasi huikea RYP-2 sijoitus!!! Upea saavutus näinkin harvinaiselle rodulle isossa KV-näyttelyssä.
Oikein paljon onnea Pasi ja Jorma! Kiitos Pasille Gimman näyttelyttämisestä.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

18.1. Terveystarkastustuloksia

Isla ja Vito kävivät 18.1.2014 ell Jari Ahon luona terveystarkastuksissa.
Islalla edelleen terveet silmät ja sydänkuuntelu ok, ei sivuääntä. Vitolla myös terveet silmät ja polvet (0/0).